Du er her

  • Hjem
  • /
    … men i regulær trafikk først om et år

Endelig på Flesland ...

… men i regulær trafikk først om et år

Bybanen i Bergen har nådd frem til Bergen lufthavn, Flesland – om enn uten betalende passasjerer om bord.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bybanen. Flesland.Det var snakk om en testkjøring da et bybanesett denne uken for første gang kjørte til den nye endeholdeplassen.

Lufthavneier Avinor beretter om mye forestående testing og presiserer at regulær bybanetrafikk til og fra lufthavnen ikke ventes i gang før i første halvår 2017.

Avinor er blant dem, formodentlig sammen med noen potensielle passasjerer, som ser frem til å få den regulære trafikken i gang, for som lufthavndirektør Aslak Sverdrup sier:

«Bybanen blir et kjærkomment transportalternativ for passasjerene, og kanskje den aller viktigste årsaken til at vi skal nå en kollektivandel på 40 prosent i 2020.»

Bybanesettene til og fra lufthavnen skal være 42 meter lange, 10 meter lengre enn dagens sett, og ha plass til opptil 300 passasjerer.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS