Du er her

  • Hjem
  • /
    Mer landstrøm i vente

Mer landstrøm i vente

Ved hjelp av stadig flere landstrømanlegg skal utslippene fra skip ved kai bli ytterligere redusert …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Oslo Havn og Color Lines store passasjerferger på ruten Oslo–Kiel var for fem år siden tidlig ute da de tok i bruk et landstrømanlegg. Foto: F. Dahl.  Enova, den statlige aktøren som fremmer lavutslippssamfunnet, ga i fjor økonomisk støtte på i alt 222 millioner kroner til 35 landstrømprosjekter – og lover nå mer:

Gjennom en ny konkurranse, med søknadsfrist 31. mai, får potensielle landstrømanlegg-eiere anledning til å søke om drahjelp.

«Syv prosent av klimagassutslippene fra sjøfarten skjer mens skipene ligger til kai», sa markedsdirektør Audhild Kvam i Enova under Enovakonferansen i Trondheim denne uken. «Flere av anleggene vi støttet i fjor er allerede i drift og i gang med å kutte utslipp, og vi gleder oss til å være med på å realisere enda flere landstrømprosjekter.»

Vinnerne av den forestående konkurransen skal offentliggjøres til sommeren, og deres anlegg forventes i drift innen 1. desember neste år.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS