Du er her

  • Hjem
  • /
    Mer sniking blant hordalendinger i koronatiden

Mer sniking blant hordalendinger i koronatiden

NYHET: Ifølge Skyss sniker langt flere på kollektivtransport under koronapandemien. Tall fra andre kvartal i 2020 viser at én av fire ikke løste billett.

Av OTTO VON MÜNCHOW (TEKST OG FOTO)
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Skyss, som er Vestland fylkes trafikkenhet med ansvar for kollektivtilbudet i Hordaland, har bare gjennomført én tellekontroll i år. Den gir et godt bilde av situasjonen, ifølge Skyss. I tillegg gjennomføres vanlige billettkontroller, som ikke gir et like godt bilde av hvor mange som sniker.

For å redusere smittekontakt gjennomføres det færre kontroller, og det kan være en av grunnene til at flere ikke betaler. I tillegg har Skyss fjernet muligheten til å betale med kontanter på busser, som gjør det vanskeligere for enkelte å kjøpe billetter.

Generelt har reisetallene gått ned som følge av restriksjoner og tiltak iverksatt overfor koronautbruddet. I november var antall passasjerer gått ned med 50 prosent sammenliknet med normal trafikk. I mars, etter at de første koronarestriksjonene ble innført, var nedgangen på 80 prosent.

Ifølge Skyss utgjør salg av billetter rundt 40 prosent av inntektene til kollektivtrafikken. Med normal trafikk vil 25 prosent sniking svare til over 200 millioner i inntektstap. Siden passasjertallet nå varierer veldig fra måned til måned, er det ennå for tidlig å fastslå hva tapet faktisk blir for året sett under ett.

Ifølge NRK har andre transportselskap i landet, som dem i Rogaland og Trøndelag, opplevd en tilsvarende tendens som Skyss.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS