Du er her

  • Hjem
  • /
    Mindre miljøfiendtlig håndtering av elsparkesykler

Mindre miljøfiendtlig håndtering av elsparkesykler

LITT AV HVERT: Et av selskapene som leier ut elsparkesykler i Oslo melder at det i stor grad vil bruke pedaltråkkede elfraktsykler istedenfor forurensende varebiler til utsetting og innsamling av sine sparkesykler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Eksempler på nyordningen vil bli å se i Oslo før året er omme, ifølge Circ, selskapet som på denne måten ønsker å styrke sin miljøprofil.

I en nyhetsmelding skriver selskapet, som er aktivt i flere land, at et pilotopplegg for de aktuelle fraktsyklene starter i Stockholm denne uken.

«Før jul skal noen fraktsykler være på plass i Oslo, og de kommer til å ta over en stor del av oppgaven med å samle inn og sette ut el-sparkesykler i løpet av 2020», skriver Circ.

Bakgrunnen er ifølge selskapet flere rapporter som setter spørsmålstegn ved elsparkesyklers CO2-fotavtrykk.

«Forurensende varebiler er en unødvendig belastning for miljøet, og vi har derfor bestemt oss for at elektriske fraktsykler skal erstatte så mange varebiler som mulig i driften av Circs aktivitet i Norden», sier Emil Åkesson, nordisk sjef for Circ.

Selskapet poengterer at det også tar andre grep for å styrke virksomhetens miljøprofil.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS