Du er her

  • Hjem
  • /
    Moskva applaudert for effektive trafikktiltak

Moskva applaudert for effektive trafikktiltak

Trafikkforholdene i Moskva var særdeles vanskelige. Men i løpet av få år er de blitt mindre vanskelige, og dermed er byen blitt hedret med en internasjonal pris.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto. MoskvatrafikkPrisen, 2016 Transport Achievement Award, ble tildelt av International Transport Forum (ITF) under forumets toppmøte i Leipzig i dagene 18.–20. mai.

ITF begrunnet pristildelingen med Moskvas «eksemplariske» arbeid med å bedre trafikkforholdene i den russiske hovedstaden.

Ikke lenger den aller verste

I en pressemelding skriver ITF om et par tiår med «nesten ukontrollert utvikling i bytrafikken», en periode som ble etterfulgt av «rigorøse og omfattende» tiltak mot trafikkork i gatene.

ITF med sine 57 medlemsland er underlagt OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) og ser seg som en tankesmie og et ledende møtested for transportministre, industrifolk, forskere og andre med interesser i den globale transportsektoren.

I 2013 var Moskva rangert av TomTom Traffic Index som verdens verste storby hva trafikkork angår, poengterer ITF, som viser til at Moskva har falt til en femteplass i den samme indeksens 2016-utgave.

I løpet av de siste fem årene har tiltakene i russernes hovedstad ifølge ITF «redusert antallet biler i det sentrale Moskva med 25 prosent og økt trafikkens gjennomsnittsfart med 12 prosent, til tross for at 600 nye biler blir registrert i storbyområdet hver dag.»

Mye har skjedd

Noen av det ITF trekker frem som fordelaktig for Moskva:

  • Titusener av nye betalingsparkeringsplasser, inklusive mange for funksjonshemmede. Dette skal ha bidradd til redusert omfang av ureglementert parkering foruten til velkomne inntekter.
  • Utvidelse og modernisering av metro-, buss-, trolleybuss- og trikketilbudene. Anbudskonkurranser om å operere ulike deler av kollektivtransportsystemet er tatt i bruk. Elektroniske informasjonstavler, et elektronisk reisebetalingssystem og rullestoltilpassede transportmidler inngår i moderniseringen.
  • En omfattende satsing på sykling. Bysykler, nye sykkelveier og rett til å sykle i bussfiler er blant elementene.
  • Et nytt bildelingssystem og en kvalitetsforbedring av taxitilbudet.
  • Nye miljøkrav til varedistribuerende lastebiler.

Moskvas borgermester, Sergei Sobyanin, sa ved pristildelingen: «Denne viktige internasjonale prisen oppmuntrer oss til å fortsette arbeidet.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS