Du er her

  • Hjem
  • /
    Mye gods fra vei til sjø – med statlig drahjelp

Mye gods fra vei til sjø – med statlig drahjelp

NYHET: Nye sjøtransporttilbud etablert med statlig støtte har i løpet av de tre–fire seneste årene medført flytting av 760 000 tonn gods – tilsvarende nær 47 000 lastebiltransporter – fra veien til sjøen, anslår Kystverket.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den aktuelle tilskuddsordningen er administrert av Kystverket, som i en pressemelding i dag skriver at det hittil under ordningen er gitt tilsagn om inntil 175 millioner kroner i tilskudd til åtte rederier.

Ordningen er en del av regjeringens satsing for å styrke sjøtransportens konkurranseevne.

«Vi gleder oss over de positive effektene av de prosjektene som så langt har fått innvilget tilskudd», sier avdelingsleder Thor Vartdal i Kystverket.

«Nå ønsker vi nye søknader som kan være med på å styrke godstransport til sjøs ytterligere», tilføyer han.

Kystverket ser at flytting av godstransport fra vei til sjø har nytteverdi for samfunnet gjennom færre trailere på veiene, økt trafikksikkerhet og reduksjon i lokale utslipp – og det har utviklet et verktøy for beregning av slik nytteverdi.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS