Du er her

  • Hjem
  • /
    Nødparkering for lastebiler ved Kanalen

Nødparkering for lastebiler ved Kanalen

En gigantisk parkeringsplass for 3600 lastebiler i det sydøstlige England, for å unngå veikaos når togtunnel- og fergetrafikken til Kontinentet ikke fungerer som den skal …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Lokale og nasjonale protester til tross, den britiske regjeringen går inn for en slik løsning og sier at den bebudede p-plassen ventelig vil være klar til bruk i 2017.

Stor som 90 fotballbaner

P-plassen nær Folkstone i Kent skal bli på størrelse med 90 fotballbaner og kreve investeringer på anslagsvis 250 millioner pund.

Den skal erstatte en nær tre tiår gammel myndighetskontrollert nødordning kalt «Operation Stack», som innebærer at opptil flere tusen lastebiler står parkert på rekke og rad på motorveien M20, over strekninger på opptil mange kilometer, mens de venter på plass om bord i tog og ferger som midlertidig er satt ut av spill.

Streiker, dårlig vær, ulykker, immigrantproblemer … forklaringene opp gjennom årene på at tog og ferger ikke opererer som normalt, har vært mange.

Plagsomt for samfunnet

«Operation Stack» har i årenes løp blitt brukt mange titalls ganger og hatt en varighet på opptil flere dager – det hele til sterk forstyrrelse av ordinær trafikk på motorveien og tilstøtende veier, til økonomiske tap for mange næringsdrivende og i siste instans til store tap for britisk økonomi.

Blant dem som protesterer mot den bebudede p-plassen finnes det folk som mener det ville være bedre å satse på moderne teknologi – på løsninger som kunne bety at lastebilsjåfører ble varslet om problemer og satt på ventelister for kryssing av Kanalen, med den følge at de kunne unngå å kjøre i retning togterminal eller fergeleie så å si før kysten var klar.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS