Du er her

  • Hjem
  • /
    Nok en E18-flaskehals fjernes

Nok en E18-flaskehals fjernes

Med byggingen av Farrisbrua ved Larvik, som ventes klar for trafikk om et års tid, er nok en flaskehals på E18, veiforbindelsen mellom Oslo og Sørlandet, i ferd med å bli fjernet.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Tre personer som sammen med andre fagfolk og massevis av veifarende ser frem til ferdigstilling av Farrisbrua: Sivilingeniør Øivind Pedersen i Rambøll (t.v.), Statens vegvesens prosjektleder Gunn Brungot og Vegvesenets hovedanleggsleder Ståle Singstad. Foto: Rambøll.Dermed er også litt av et landemerke i ferd med å bli etablert.

Ikke akkurat enkle grunnforhold innebærer ifølge Rambøll Drammen, som har prosjekteringsansvaret, at broen har fått «Europas dypeste fundamentering med pilarer boret 80 meter ned til og inn i fast fjell.»

Øivind Pedersen, sivilingeniør i Rambøll Drammen, sier at broprosjektet krever «en uhyre komplisert prosjektering» og at det er «et arbeid som savner sidestykke i norsk bruhistorie» som nå blir utført.

Vinnerutkastet i arkitektkonkurransen for Farrisbrua ble laget i samarbeid mellom Rambøll og L2 Arkitekter.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS