Du er her

  • Hjem
  • /
    Norwegians nye frontfigur

Norwegians nye frontfigur

LITT AV HVERT: Jacob Schram, en mann med erfaring fra lederroller i internasjonalt næringsliv, er ansatt som ny konsernsjef i lavkostflyselskapet Norwegian.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bjørn Kjos, Norwegians frontfigur fra starten, trakk seg tilbake i juli. Han ble midlertidig etterfulgt i toppsjefstolen av Geir Karlsen, som var og nå fortsetter som finansdirektør og visekonsernsjef i selskapet.

Schram, 57 år gammel og med en mastergrad i økonomi fra Copenhagen Business School, skal begynne i sin nye jobb 1. januar.

«Jeg er svært tilfreds med å annonsere at vi i dag har ansatt Jacob Schram som ny konsernsjef i Norwegian, etter en grundig søkeprosess», sier Niels Smedegaard, styreleder i Norwegian.

Smedegaard tilføyer at Schrams «omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet.»

Blant det Schram kan skilte med fra tidligere er lederroller i Circle K, Statoil Fuel & Retail (SFR), McDonalds og McKinsey.

Som konsernsjef ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail ASA i 2010. Da kanadiske Couche-Tard kjøpte opp SFR i 2012, gikk Schram inn i den globale ledelsen som Group President for Europa, en stilling han hadde frem til i år.

Schram er sett som initiativtager til og leder for en global omprofilering av Circle K, som omfattet rundt 10 000 bensinstasjoner i Couche-Tards internasjonale nettverk.

Schram sier i dag at «min viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS