Du er her

  • Hjem
  • /
    Ny godstogtrafikk Oslo–Göteborg

Ny godstogtrafikk Oslo–Göteborg

NYHET: Den norske godstogoperatøren CargoNet tilbyr en ny forbindelse mellom Oslo og havnen i Göteborg, som har en rekke skipsforbindelser med mange havner ute i verden.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Hva CargoNet nå i første omgang tilbyr, er en tur-retur én gang i uken mellom Oslo og den svenske vestkysthavnen, som er Skandinavias største og rustet til å motta de største containerskipene i verden.

Ifølge ledelsen i Göteborgs Hamn AB har nye forbindelsen, betjent av 580 meter lange tog, kapasitet til å flytte rundt 2000 tungbiler på årsbasis fra vei til bane, hvilket betyr at en liten håndfull tungbiler daglig kan bli borte fra motorveiforbindelsen E6.

«Norges største havn»

«Vi pleier litt kjekt å si at vi er Norges største havn takket være den store strømmen av norske import- og eksportvolumer som går via Göteborgs havn,» sier salgssjef Claes Sundmark i havneledelsen, og han tilføyer:

«Nå vokser mulighetene ytterligere med en dyktig togoperatør som bringer en etterspurt løsning til markedet.»

CargoNet-sjef Erik Røhne sier at selskapet de seneste årene har registrert en voksende etterspørsel etter en miljøvennlig transportløsning mellom Oslo og Göteborg. Han poengterer at CargoNet har mange forbindelser mellom Oslo og andre store byer i Norge.

En togsatsende storhavn

Havnen i Göteborg har de senere årene satset stort på transport til og fra havnen med tog fremfor med tungbiler. Den skilter med at rundt 60 prosent av container-volumene over havnen nå går med tog, med den følge at tungbiltrafikken i Göteborg-området er blitt godt redusert.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS