Du er her

  • Hjem
  • /
    Ny innsikt i hva som kan få flere til å sykle

Ny innsikt i hva som kan få flere til å sykle

LITT AV HVERT: En spørreundersøkelse der syklister i ni norske by- og tettstedsområder svarte, gir ifølge Statens vegvesen et godt grunnlag for etatens videre arbeid med å få flere til å sykle – og flere til å gå.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Spørreundersøkelsen ble på oppdrag fra Statens vegvesen utført av Transportøkonomisk institutt (TØI), som i en egen omtale av resultatene gir denne oppsummeringen:

«Hyppigere brøyting, kosting og strøing vinterstid og bedre og mer sammenhengende sykkelveger kan bidra til at flere velger sykkel fremfor bil.»

2555 personer besvarte spørsmål i undersøkelsen. Vegvesenet skriver i en nyhetsmelding i dag at svarene reflekterer store klimatiske forskjeller mellom områdene, og at «uavhengig av dette ser vi at det også er forskjeller når det gjelder hvor godt fornøyde syklistene er med drift og vedlikehold.»

«Både når det gjelder sommer- og vinterdrift er syklistene fra Trondheim, Tromsø og Bergen minst fornøyd. Syklistene fra Kristiansand, Rogaland og Kongsberg er mest fornøyd», heter det videre i nyhetsmeldingen.

Vegvesenet noterer seg som en gjennomgående tendens at «kvinner i større grad enn menn synes vanskelige føreforhold er problematiske og at de i større grad enn menn er misfornøyde med drift og vedlikehold, det gjelder særlig på vinterføre.»

Hva sommerhalvåret angår, ser Vegvesenet at sprekker i asfalten og løsgrus er blant det syklister finner utfordrende.

Liv Øvstedal i Transport og samfunn i Statens vegvesen ser TØI-rapporten fra undersøkelsen som «en bit i et puslespill» og forklarer at «den henger sammen med en annen brukerundersøkelse med dybdeintervjuer av syklister, fotgjengere og funksjonshemmede. Vi gjør også en spørreundersøkelse blant fotgjengere.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS