Du er her

  • Hjem
  • /
    Nye oppdrag til Nye Veier

Nye oppdrag til Nye Veier

LITT AV HVERT: Nye Veier, det fortsatt unge selskapet som ble opprettet som en slags konkurrent til Statens vegvesen, har gjort en god jobb, mener samferdselsministeren, som nå ønsker å gi selskapet tre nye veibyggingsoppdrag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsminister Jon Georg Dales departement opplyser i dag at det legger opp til å la Nye Veier stå for byggingen av disse strekningene:

  • E6 Øyer – Otta i Oppland
  • E16 Kløfta – Kongsvinger i Akershus og Hedmark
  • E6 Kvænangsfjellet i Troms

Stortinget skal imidlertid ha et ord med i laget, for Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding at det vil legge saken frem for de folkevalgte «på egnet måte.»

«Da regjeringen etablerte Nye Veier tilbake i 2015, ønsket vi at de skulle få ned kostnadene i norsk veibygging», sier samferdselsminister Dale, og han tilføyer:

«For å få til det valgte regjeringen å gi selskapet store sammenhengende strekninger, en fast sum hvert år og anledning til å bestemme rekkefølgen på utbyggingen av strekningene selv. Selskapet har i tillegg involvert entreprenører tidlig i prosessen, slik at kostnadene er mer under kontroll. Det har gitt svært gode resultater og mer vei for pengene.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS