Du er her

  • Hjem
  • /
    Økt maksfart for elrullestoler

Økt maksfart for elrullestoler

NYHET: Brukere av elektriske rullestoler får fra nå av lov til å kjøre fortere enn før, men ikke like fort som for eksempel elsparkesyklister.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsdepartementet melder i dag at elrullestolbrukere nå får maksfarten økt til 15 km/, opp fra 10 km/.

«Mange rullestolbrukere har ønsket seg en høyere fartsgrense for elektriske rullestoler», forklarer samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Elsparkesyklister har ifølge Hareides departement en maksfart på 20 km/t å forholde seg til.

Både elrullestolbrukere og elsparkesyklister skal ifølge departementet vise aktsomhet og holde seg til «tilnærmet gangfart» når de passerer gående. 

Nyhetsmediene har i den senere tid brakt lite stoff om elrullestolbrukere, men mye stoff om folks irritasjon over mangelfullt regelverk for bruk av elsparkesykler.

Hva elsparkesykler angår ga samferdselsministeren på sensommeren i år Statens vegvesen i oppdrag, som hans departement skrev, «å utrede egnede reguleringer og høringsforslag til forskriftsendringer etter vegtrafikklovgivningen som kan håndtere utfordringene knyttet til fremkommelighet og ulykker.»

Departementet har satt seg som mål å ha slike forskriftsendringer klare kommende vår.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS