Du er her

  • Hjem
  • /
    Oslo Havn, et mulig utslippsfritt eksempel

Oslo Havn, et mulig utslippsfritt eksempel

LITT AV HVERT: Oslo Havn har ambisjoner om å bli utslippsfri og har i den sammenheng nå gått i samarbeid med Miljøstiftelsen Bellona, som skal være sparringspartner og dessuten bidra til internasjonal spredning av lærdom fra hovedstadshavnen.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en nyhetsmelding fastslår havnen at Oslo by og havnen har en plan om å bli «verdens første utslippsfrie havn.»

«Vi ser frem til å få Bellona som sparringspartner for bærekraftige løsninger, i dialog med deres miljøeksperter og nettverk», sier Oslo Havns styreleder, Roger Schjerva.

«Sjøtransport og bynære havner er viktige for å redusere verdens klimagassutslipp fra transportsektoren», tilføyer han. 

Frederic Hauge, Bellonas daglige leder, poengterer at «havnene er sentrale i tilretteleggingen for grønn skipsfart og i arbeidet med mer effektive transportsystem.»

Han ser at samarbeidet med Oslo Havn «åpner for å se nærmere på hvordan man kan øke elektrifiseringen av maritim sektor og godsoverføringen fra vei til sjø.»

«Løsningene som vi tar i bruk i Oslo Havn må vi spre kunnskap om, nasjonalt og internasjonalt, slik at de skaleres opp raskt», tilføyer Hauge.

Bellona skal bidra på en internasjonal cruise- og havnekonferanse som i Oslo i oktober skal samle havnefolk og andre fagfolk til diskusjoner om bærekraftige løsninger.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS