Du er her

  • Hjem
  • /
    Passasjervekst på svenske flyplasser

Passasjervekst på svenske flyplasser

Antallet passasjerer som reiste over statlige Swedavias 10 flyplasser i Sverige økte med syv prosent i årets første kvartal målt mot tilsvarende periode i fjor, melder Swedavia.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto.Antallet passasjerer i utenriksfart i januar–mars økte med ni prosent, til 5 336 000, mens antallet som reiste innenriks økte med fire prosent, til 3 222 000, ifølge den nye statistikken.

For Stockholm Arlanda, Sveriges mest trafikkerte flyplass, viser statistikken for januar–mars et samlet utenriks- og innenrikspassasjertall på 5 262 000, en økning på 8 prosent.

Landets neststørste flyplass, Göteborg Landvetter, figurerer for samme periode med et samlet passasjerantall på 1 356 000, også det en økning på 8 prosent.

I 2015 reiste i alt 37,6 millioner passasjerer via Swedavia-flyplassene, opp fra 35,7 millioner året før.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS