Du er her

  • Hjem
  • /
    Passasjervekst på svenske flyplasser

Passasjervekst på svenske flyplasser

Antallet reisende over Swedavias ti flyplasser i Sverige vokste i årets åtte første måneder med fem prosent målt mot tilsvarende periode i fjor, melder den statlige flyplasseieren.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Utlandstrafikken økte med 6 prosent, innlandstrafikken med fire prosent i januar-august, da Swedavia-flyplassene noterte seg for i alt 26 millioner reisende.

Vekst fra måned til måned

I samtlige av årets første måneder har antallet reisende via flyplassene økt målt mot et år tidligere.

I august alene vokste antallet reisende med fire prosent, fordelt med fem prosent på flyvninger til og fra utlandet og to prosent på innlandsflyvninger.  

August-tallene for Sveriges største flyplass, Stockholm Arlanda, viser en økning på seks prosent samlet for ut- og innlandstrafikken målt mot august i fjor, slik at i alt 2,3 millioner reisende passerte flyplassen.

«Skandinavias ledende flyplass!»

Swedavia poengterer at antallet reisende via Arlanda har økt med rundt 40 prosent siden 2010, og at fortsatt passasjervekst er i vente, med den følge at selskapet har vedtatt investeringer der for 13 milliarder svenske kroner frem til 2043.

I sin nettsideomtale av det som skal skje på Arlanda skriver Swedavia – og gjett gjerne at den norske flyplasseieren Avinor er blant dem som registrerer det – at «Nå skal Arlanda bli Skandinavias ledende flyplass!»

Swedavia tilføyer:

«Det blir flere og flere som reiser via Arlanda, og i 2015 satte vi rekord for femte året på rad, med 23,2 millioner reisende. Dessuten peker trenden mot at det blir nær 35 millioner reisende i år 2040.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS