Du er her

  • Hjem
  • /
    Privat branntjeneste under Avinors paraply

Privat branntjeneste under Avinors paraply

Istedenfor selv å stå for driften av brann- og redningstjenester på Bodø lufthavn, har Avinor besluttet å sette bort oppgaven til en privat aktør, Falck Emergency AB.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto. LuftforsvaretEn toårig kontrakt med mulighet for forlengelse er nettopp inngått med Falck, som et ledd i Avinors forberedelser til å overta Bodø lufthavn fra Forsvaret 1. august i år.

Avinor, den statlige lufthavneieren og flysikringsleverandøren, har lenge sett sin posisjon truet av mulig konkurranse fra private aktører og har dermed lagt økende vekt på å vise seg sterk nok til å slå tilbake den som for alvor måtte prøve seg.

Som Avinor selv uttaler om Falck-kontrakten:

«Tiltaket er et ledd i Avinors pågående arbeid for å redusere egne driftskostnader og styrke selskapets konkurranseevne.»

Margrethe Snekkerbakken, divisjonsdirektør i Avinor, beskriver kontraktstildelingen som «en milepæl for Avinor», forklart med at «dette er første gang det blir ekstern leveranse av brann- og redningstjenesten på en av våre lufthavner.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS