Du er her

  • Hjem
  • /
    Raskere og raskere vei Oslo–Trondheim

Raskere og raskere vei Oslo–Trondheim

NYHET: Mye bygging av nye veistrekninger betyr at en kjøretur Oslo–Trondheim nå kan tilbakelegges innpå halvannen time raskere enn i 2009, ifølge samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsministeren trakk frem denne tidsbesparelsen da han i dag deltok i åpningen av 12 kilometer motorvei mellom Brumunddal og Moelv, som alene bidrar med noen få minutter.

12 av 43 kilometer

Den 12 km nye strekningen inngår i det 43 kilometer lange Nye Veier-ledede motorveiprosjektet E6 Kolomoen–Moelv, der to strekninger er blitt åpnet tidligere og en åpning av Moelvkrysset, tidfestet til 1. desember, gjenstår før prosjektet kan sees som ferdigstilt.

Men også andre nye veistrekninger de senere årene inngår i den store tidsbesparelsen Oslo–Trondheim som samferdselsministeren trakk frem i dag.

Motorvei kontra jernbane

Den betyr at veien er blitt mer konkurransedyktig med jernbanen, som både politikere og andre stadig ytrer ønske om at mennesker og gods skal benytte – istedenfor veien.   

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS