Sikker transport – med kundens hjelp

LITT AV HVERT: Norske lastebileiere gjør et fremstøt for å få transportkunder til å velge kvalitetspreget – og dermed mest mulig trafikksikker – transport.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Fremstøtet skjer i regi av Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og kommer etter at norske lastebileiere i årevis har slitt med lavpriset og ikke udelt kvalitetspreget konkurranse fra utenlandske aktører.

I sin omtale av fremstøtet skriver NLF at «for å nå visjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, må transportkjøpere velge trygg transport fra ansvarlige transportører.»

Fremstøtet har form av et såkalt kvalitetsprogram kalt «Fair Transport» og skal dras offisielt i gang, midt oppe i valgkampinnspurten, av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Oslo i morgen.

Hva som i praksis skal dras i gang, er en landsomfattende turné som ifølge NLFs ambisjoner skal vekke oppmerksomhet ikke minst blant transportkjøpere og politikere.

NLF skriver at «det holder ikke å tilby kvalitet – den må også etterspørres. Transportkjøpere, politikere og næringen må derfor alle ta sin del av ansvaret.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS