Du er her

  • Hjem
  • /
    Sommernedtur for trafikksikkerheten

Sommernedtur for trafikksikkerheten

Antallet trafikkomkomne i sommermånedene juni, juli og august tjener ikke til å styrke håpet om at det norske trafikksikkerhetsåret 2016 skal bli like oppmuntrende som fjorårets.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foreløpige tall fra Statens vegvesen viser at 48 personer mistet livet i trafikken i de tre sommermånedene, opp fra 38 omkomne i tilsvarende periode i fjor.

Tallene viser også at 95 mennesker omkom i trafikken i perioden januar-august i år, opp fra 76 omkomne i fjorårets første åtte måneder.

I løpet av hele 2015 omkom 117 personer i trafikken her i landet, det laveste antallet omkomne siden 1947.

En oppmuntring i statistisk sammenheng: I august alene mistet 11 livet, ifølge de foreløpige tallene, tre færre enn i fjor.

En foreløpig analyse av sommerulykkene i 2016 viser ifølge Statens vegvesen en økning i fatale utforkjøringer, at flere godt voksne menn omkom i år enn i fjor og at det var størst vekst i antall omkomne på Vestlandet og i Nord-Norge.

Tabeller - trafikkdrepte

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS