Du er her

  • Hjem
  • /
    Statlige millioner til grønne hurtigbåter

Statlige millioner til grønne hurtigbåter

NYHET: Seks av landets fylkeskommuner får nå samlet nær 90 millioner statlige kroner i støtte til satsing på utslippsfrie og hybride hurtigbåter, melder Miljødirektoratet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De seks fylkeskommunene – Innlandet, Rogaland, Vestland, Trøndelag, Nordland samt Troms og Finnmark – er involvert i fire hurtigbåtprosjekter som i denne omgang mottar drahjelp via den statlige støtteordningen Klimasats.

«Mange fylker har høye ambisjoner for å kutte utslippene fra hurtigbåter og har etterlyst støtte fra staten», sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

De fire prosjektene:

Innlandet får 2,1 millioner kroner til et forprosjekt for å vurdere om en påtenkt båtrute på Mjøsa, mellom Hamar og Gjøvik, kan bli utslippsfri.

Rogaland får 19,5 millioner kroner til ombygging av MS «Fjordled» til elektrisk drift.

Vestland får 12 millioner kroner til elektrifisering av fire hurtigbåter som trafikkerer ruteforbindelsene Kystvegsekspressen, Florøbassenget og Sogn. 

Trøndelag, Vestland, Nordland samt Troms og Finnmark får nær 56 millioner kroner til et felles prosjekt for å utvikle flere design og byggespesifikasjoner for utslippsfrie hurtigbåter.

Prosjekter for grønn hurtigbåtdrift får statlig støtte også via andre ordninger enn Klimasats.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS