Du er her

  • Hjem
  • /
    Stimulans til en grønnere hovedstadshavn (korr.)

Stimulans til en grønnere hovedstadshavn (korr.)

LITT AV HVERT: Oslo Havn frister den enkelte av sine kunder med pengehjelp – på opptil 1,8 millioner kroner over tre regnskapsår – til tiltak som kan bidra til å gjøre hovedstadens havneområde utslippsfritt.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Havneledelsen ser for seg eksempelvis energibesparelser som gir redusert lokal luftforurensning og kutt i klimagassutslippene.

«Nå kan kundene søke om støtte til små og store tiltak som bidrar til utslippsreduksjon», sier styreleder Roger Schjerva i Oslo Havn KF. «Vi håper ordningen styrker evnen og viljen til å gjøre Oslo til en fremtidig nullutslipps havneby.»

Søknader som viser hvordan kundene vil redusere utslipp ved omlasting av gods og passasjerer eller gjennom bedre arealproduktivitet og effektivitet er blant dem som vil bli ønsket velkommen, ifølge havneledelsen.

«Mer gods fra vei til sjø er i seg selv det beste miljøtiltaket. Men vi håper at tilskuddsordningen bidrar til ytterligere innovasjon også hos havnebrukerne», sier styreleder Schjerva.

(Artikkelen er korrigert etter at Oslo Havn opprinnelig oppga en sum på 200 000 kroner, for så å meddele at det skyldtes en feil og at den riktige summen lyder på 1,8 millioner kroner. Red.)

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS