Du er her

  • Hjem
  • /
    Strid om dansk togbestilling

Strid om dansk togbestilling

NYHET: For en måned siden meldt den danske togoperatøren DSB at en storbestilling av el-togsett var gått til produsenten Alstom, men nå viser det seg at de ventede togene har fått noen kjepper i hjulene …

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

DSB melder i dag at produsenten Stadler, som deltok i konkurransen om togleveransen, har levert klage på DSBs valg av Alstom.

I en nyhetsmelding forsvarer DSB sitt valg, men fastslår samtidig at striden skal opp for en dansk klagenemnd.

DSB forventer at nemnden innen 30 dager beslutter hvorvidt klagen skal få oppsettende virkning på det planlagte kjøpet av minst 100 nye togsett, et i dansk sammenheng rekordstort kjøp.

Nok et eksempel, altså, på at en bestilling ikke kan tas for gitt før den er helt og definitivt i boks.

Jürgen Müller, direktør for strategi og togmateriell i DSB, sier at «det er ikke uvanlig at den tapende part i en anbudskonkurranse av denne størrelsen klager over avgjørelsen.»

Müller tilføyer:

«Vi er for eksempel oppmerksomme på to aktuelle tilfeller i Østerrike og Sveits, der Alstom har levert en klage på tildelinger til Stadler.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS