Du er her

  • Hjem
  • /
    Tid er penger …

Danske flaskehalser eleminert:

Tid er penger …

Ombygging av veikryss, rundkjøringer og andre typer flaskehalser i Danmark har ifølge Transport- og Bygningsministeriet gitt trafikantene tidsbesparelser og medført gode samfunnsøkonomiske virkninger.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

fOTO AV DANSK RUNDKJØRINGGevinstene ved 10 ombygginger ferdigstilt i perioden 2012-2014 er ifølge ministeriet dokumentert gjennom evalueringer som er foretatt etter et nytt felles konsept.

Ni av de ti prosjektene er tilknyttet motorveier, og de fleste av de ni var ment å løse trengsel forbundet med at trafikken hopet seg opp, slik at det ble køer ned til eller helt ut på motorveiene.

Eksempler på hva som er gjort:

Ved Kolding Vest er det bygget en stor rundkjøring til erstatning for en mindre; ved Svenstrup og Rønnede er kryss med vikeplikt bygget om til rundkjøringer; ved Sønderborg er en rundkjøring blitt utvidet.

Hans Christian Schmidt, transportministeren, ser prosjektene som eksempler på at mye er oppnådd for en rimelig penge.

”Prosjektene har gavnet pendlerne gjennom at de ved å bli spart for ventetid nær en rundkjøring, får en mindre stresset hverdag og noen minutter mer på jobben eller med familien. Og de har gavnet næringslivet, som får varene raskere frem”, sier han.

Sune Impgaard Schou, områdesjef i Vejdirektoratet, sier at danskene sjeldent ser så store samfunnsøkonomiske gevinster ved trafikkprosjekter som her.

Om det nye evalueringskonseptet, sier han:

”Det har en klar verdi for Vejdirektoratet at vi på denne måten kan følge med i om investeringene lever opp til det vi forventer av dem. Det er heldigvis ingen tvil om at disse ti prosjektene har lønt seg.”


Skriv inn navn og e-postadresse, så blir du automatisk lagt inn som mottaker av Samferdsels nyhetsbrev.

 
 E-postadresse:      Navn:  
 
 
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS