Du er her

  • Hjem
  • /
    Tøffere tak mot mobilbruk under kjøring

Storbritannia:

Tøffere tak mot mobilbruk under kjøring

Mange konsentrerer seg om mobilen istedenfor om kjøringen, mange stygge ulykker har skjedd … Britiske myndigheter tar enda et tak mot dette, ved å slå hardere ned enn før på ulovlig bruk av mobiltelefon ved rattet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Fra og med 1. mars er det snakk om seks førerkortprikker og et gebyr på 200 pund, en dobling av den tidligere straffen, når en fører første gang blir tatt i ulovlig mobilbruk.

Og straffen kan bli langt tøffere for den som blir tatt i det samme enda en gang.

Det britiske transportdepartementet forteller folk at det kan sees som like utilgivelig å bruke håndholdt mobil under kjøring som det er å kjøre med ulovlig mye alkohol i blodet.

Departementet ønsker at bruk av håndholdt mobil under kjøring blir sett som sosialt uakseptabelt. Det anmoder alle om å fortelle familiemedlemmer og venner at de skal konsentrere seg om kjøringen – ikke om mobilen.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS