Du er her

  • Hjem
  • /
    Tommelen ned for ny Aarhus-flyplass

Tommelen ned for ny Aarhus-flyplass

Ikke minst for næringslivet ville det være fint med en ny flyplass ved Aarhus, nærmere byen enn den eksisterende, har lokale politikere ment, men nå har ny-flyplass-ideen fått tommelen ned.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto Aarhus lufthavnForklaringen ligger i at en ny flyplass trolig ville være avhengig av en offentlig støtte som EU-kommisjonen ville mislike.

Ifølge nye signaler til Danmark har Kommisjonen vanskelig for å se behov for en ny Aarhus-flyplass i Thomasminde til erstatning for den i Tirstrup, dette under henvisning til en rikelig stor flyplasskapasitet på Jylland sett under ett.

Dermed har danskenes transportminister og Aarhus’ borgermester sammen kommet frem til at ideen om en nysatsing i Thomasminde er urealistisk.

Eksisterende Aarhus Lufthavn, rundt 35 km nordøst for byen, er for liten å regne, med grovt regnet en halv million passerende passasjerer årlig.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS