Du er her

  • Hjem
  • /
    Topp trafikksikkerhet

Topp trafikksikkerhet

LITT AV HVERT: Mens Norge skilter med å være «verdens sikreste land når det gjelder trafikksikkerhet», skilter Sverige med å ha «lavest trafikkdødlighet i EU.»

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De to landenes transportetater, Statens vegvesen og Trafikverket, viser til oppsummeringer fra OECD og EU.

Statens vegvesen viser til at 106 personer mistet livet i den norske veitrafikken i fjor og skriver at «ifølge OECD er Norge det første landet i verden – siden systematisk innsamling av trafikkulykkedata startet – som er nede i kun 20 omkomne pr. million innbyggere.»

Som nummer én i EU figurerer Sverige for 2017 med 25 trafikkomkomne pr. million innbyggere, etterfulgt av, Storbritannia (27), Sveits (27), Nederland (31) og Danmark (32).

I bunnen av EU-listen figurerer Bulgaria og Romania med henholdsvis 96 og 98 trafikkomkomne i 2017.

For medlemslandene samlet oppgir EU et antall trafikkomkomne i fjor på 23 500 og et gjennomsnitt pr. land på 49 – for samtidig å minne om at en langt lengre rekke mer og mindre hardt skadde inngår i trafikkulykkestatistikken.

Mens de nye trafikksikkerhetstallene fra 2017 foreligger, er det blitt kjent at Sverige i 2020 skal være vertskap for den neste i rekken av høynivåkonferanser om trafikksikkerhet i regi av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Den skal bli nummer tre i rekken av slike konferanser, etter at den første fant sted i Russland i 2009 og den andre i Brasil i 2015.

Sveriges regjering har gitt Trafikverket i oppdrag å arrangere den kommende konferansen. «Det er en ære både for Sverige og for oss i Trafikverket å få dette oppdraget», sier etatens generaldirektør Lena Erixon. 

Meningen med konferansen er ifølge Trafikverket «å samle nasjoner og andre aktører i verden som har en interesse i å redusere og eliminere døde og alvorlig skadde i veitrafikken og for å gi retningslinjer for det videre globale trafikksikkerhetsarbeidet.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS