Du er her

  • Hjem
  • /
    Tunnel erstatter rasutsatt vei

Tunnel erstatter rasutsatt vei

NYHET: En fire kilometer lang og rasutsatt del av riksvei 13 Vik–Vangsnes i Vestland fylke er erstattet av en tre km lang tunnel, Goteviktunnelen, samt en opprustet veibit i dagslys.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den nye strekningen ble tatt i bruk før jul – og ble i dag offisielt åpnet av samferdselsminister Knut Arild Hareide, digitalt fra hans hjemmekontor.

«Den gamle veistrekningen fra Vik og nordover langs fjorden til Gotevik har frem til nå vært smal og skummel med stor fare for ras», sa Hareide. «Nå slipper folk i Sogn å kjøre med hjertet i halsen.»

Det nyåpnede verket ligger ifølge Samferdselsdepartementet an til å koste 595 millioner kroner, nær 90 millioner kroner mindre enn tidligere ventet.

«Jeg vil takke Statens vegvesen for god styring av prosjektet», sa Hareide. 
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS