Du er her

  • Hjem
  • /
    Utslippsfri mobilitet …

Utslippsfri mobilitet …

NYHET: Den EU-arrangerte European Mobility Week, i Norge kalt Europeisk mobilitetsuke og koordinert av Statens vegvesen, ble innledet i dag og skal vare til og med kommende tirsdag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Mobilitetsuken er for lengst etablert som en årlig begivenhet. Hovedbudskapet for årets uke er «Utslippsfri mobilitet for alle».

Ifølge Statens vegvesen deltar over 2000 europeiske byer og tettsteder i årets mobilitetsuke, som skal inkludere en eller annen form for «bilfri dag».

Registrerte norske deltagere i år:

Alta, Arendal, Ås, Bergen, Bærum, Farsund, Fitjar, Færder, Gloppen, Grimstad, Larvik, Molde, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Ringerike, Rogaland, Rælingen, Sandefjord, Sauda, Stavanger, Lindesnes (Sykkelbyen Mandal), Søndre land, Trondheim, Tønsberg, og Verdal. 

I en pressemelding skriver Vegvesenet at mobilitetsuken er «en anledning til å løfte frem det arbeidet som gjøres for miljøvennlig transport og markere hvorfor arbeidet er viktig.»

Vegvesenet skriver også at «aktive alternativer som sykling, gåing og kollektivtransport er både sunt og klimavennlig. Elektriske biler, busser og ferjer er også gode alternativer til fossil transport.»

Satsing på universell utforming blir vektlagt i årets uke, poengterer Vegvesenet: «Alle skal ha rett til å bevege seg på en bærekraftig måte, uansett inntekt, kjønn, opprinnelse, alder og funksjonsevne.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS