Du er her

  • Hjem
  • /
    Utvidet utprøving av selvkjørende busser

Utvidet utprøving av selvkjørende busser

LITT AV HVERT: Etter at to ruter med selvkjørende Ruter-busser tidligere er etablert i Oslo, på Akershusstranda og Nedre Bekkelaget, planlegges en tilsvarende rute åpnet til høsten i Ski i Nordre Follo.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

På denne måten ønsker Ruter, administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet, å utvide sin utprøving av selvkjørende kollektivtransport.

«Mens vi fortsetter å høste erfaringer i Oslo, har det i fortsettelsen vært naturlig å se til resten av det geografiske området vi betjener, hvor operasjon i nye typer omgivelser kan gi selvkjøringsprosjektet et bredere læringsutbytte», sier Endre Angelvik, direktør for mobilitetstjenester i Ruter, i en pressemelding i dag.

Ruters utprøvning av selvkjørende kjøretøy gjennomføres i samarbeid med Statens vegvesen og Bymiljøetaten i Oslo kommune, som delprosjekt under en satsing kalt «Smartere Transport i Oslo-regionen» (STOR).

En sentral kommersiell samarbeidspartner for Ruter er det danske mobilitetsselskapet Holo, som står for driften av rutene med selvkjørende busser.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS