Du er her

  • Hjem
  • /
    Var ulovlig, blir lovlig

Var ulovlig, blir lovlig

Motorsykkelen er mye brukt – og sterkt ulykkesutsatt – i Frankrike, der trafikkmyndighetene i disse dager lanserer enda et tiltak for å gjøre motorsykkelkjøring mindre farlig …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Motorsykkel i Paris. FotoDet dreier seg om å gjøre lovlig en utbredt motorsyklistpraksis som hittil har vært ulovlig – nemlig kjøring mellom to bilrekker. Men lovlig vil slik kjøring være bare dersom førerne etterlever visse regler.

Mellom liv og død

Bilister på franske motor- og ringveier med minst to kjørefelt i hver retning er godt kjent med den hittil ulovlige praksisen: I køer og langsom trafikk er de vant til å se motorsykler og scootere som passerer i opptil høye hastigheter mellom dem selv og bilen ved siden av.

Her er det snakk om små marginer mellom liv og i ytterste fall død for to- og trehjulingsførere som i mange av tilfellene vil raskere til jobben om morgenen og raskere hjem om kvelden.

Ikke helt fritt frem

De franske trafikkmyndighetene nye tiltak innføres bare i noen deler av Frankrike, inklusive Paris-området, og i utgangspunktet bare på forsøksbasis. En av reglene som skal etterleves sier at kjøringen mellom bilrekker ikke må skje i høyere fart enn 50 km/t.

Frankrike er blant de land der trafikksikkerheten er blitt kraftig forbedret siden årtusenskiftet, men landet har fortsatt et godt stykke å gå for å kunne figurere blant de mest trafikksikre.

Promillekjøring og råkjøring generelt, foruten farlig motorsykkelkjøring spesielt, står høyt på listen over det franske trafikkmyndigheter forsøker å bekjempe.

fda@toi.no

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS