Du er her

  • Hjem
  • /
    Vegvesenet skjerper satsingen på miljø og bærekraft

Vegvesenet skjerper satsingen på miljø og bærekraft

NYHET: Statens vegvesen har besluttet at samtlige av etatens prosjekter med en investeringsramme på over 200 millioner kroner skal sertifiseres via det internasjonale miljøsertifiseringssystemet CEEQUAL.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

CEEQUAL (Civil Engineering Quality Assessment & Awards Scheme) har som mål at anleggsprosjekter gjøres miljøvennlige og bærekraftige i henhold til visse kriterier.

Kjell Inge Davik, utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, poengterer at etaten fra flere år tilbake har vektlagt klima og miljø i sine veiprosjekter, men sier at «nå strammer vi skruen noe, for å komme opp på CEEQUAL-nivå.» 

Klima, energiforbruk, artsmangfold, kulturminner, forholdet til naboer … Dette er stikkord for hva CEEQUAL tar hensyn til.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS