Du er her

  • Hjem
  • /
    Vel mange passasjerer …

Vel mange passasjerer …

LITT AV HVERT: Til tider flere passasjerer enn det er plass til om bord – dette fremstår som brysomt for Ruter, det offentlige selskapet som administrerer kollektivtrafikken i hovedstadsområdet.

Av Samferdsel,

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Mens samfunnet gradvis kvitter seg med strenge koronatiltak og én følge av dette er at flere reiser kollektivt, er det fortsatt slik at bare annethvert sete i de kollektive transportmidlene skal benyttes, og dermed oppstår et kapasitetsproblem.

«Kundene våre etterspør flere busser, trikker, T-baner og båter», sier Ruters adm. direktør Bernt Reitan Jenssen i en nyhetsmelding i ettermiddag, og han fortsetter:

«Det skulle vi gjerne ha satt inn, men operatørene våre kjører med alt det materiellet de har tilgjengelig. Oppmerking av seter og ståplasser for å hjelpe kundene til å holde avstand, gir i praksis en kapasitet på 30–50 prosent av normalen.».

Ruter ser at kapasitetsproblematikken vil vokse neste uke, som en følge av regjeringens beslutning om at skolene igjen kan operere med vanlige klasser. Med alle elever på skolen samtidig, vil ikke minst skoleskyssen komme under økt press, poengterer selskapet.

Ruter-sjefen maner publikum til å gjøre sitt i en vanskelig tid:

«Folk har til nå vist forståelse for retningslinjene, og vi må be kundene våre om å fortsatt ta hensyn til hverandre», sier Bernt Reitan Jensen. «Det handler om å vente på neste avgang og gå av dersom det ikke er plass. Alle som kan sykle eller gå i stedet for å reise kollektivt, bidrar i dugnaden.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS