Du er her

  • Hjem
  • /
    Velkommen til å slåss med Hurtigruten …

Velkommen til å slåss med Hurtigruten …

Etter å sørget for at statlige NSB får konkurranse om å operere persontog, gir regjeringen en påminnelse om at den ønsker å gi privateide Hurtigruten AS konkurranse om driften av kystruten Bergen–Kirkenes.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en pressemelding publisert i dag skriver sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at hans departement oppfordrer «alle potensielle tilbydere, norske og utenlandske, til å delta i en markedsdialog» om fremtidig drift av den tradisjonsrike kystruten.

Denne ruten drives, som landets persontogtrafikk, med statlig økonomisk støtte, og regjeringen er ute etter å få best mulige transporttjenester igjen for pengene.

Kystruten drives nå av Hurtigruten AS under en avtale som utløper innen utgangen av 2020. Departementet planlegger å lyse ut konkurranse om en ny avtale tidsnok til at kontrakt kan inngås før den gjeldende avtalen utløper.

Solvik-Olsens departement fastslår at regjeringen «vil sikre et godt kystrutetilbud og opprettholde dagens rute med helårlige, daglige og gjennomgående seilinger i 34 havner på strekningen Bergen–Kirkenes.»

Departementet ønsker å kunngjøre invitasjonen til markedsdialogen via Doffin og TED i slutten av april, «med sikte på å gjennomføre samtaler med den enkelte interesserte tilbyder i mai.»

Den gjeldende avtalen med Hurtigruten AS dekker årene 2012–2019, men gir mulighet for ett års forlengelse.

 

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS