Du er her

  • Hjem
  • /
    Ny anbefaling om godsterminal i Trondheim

Ny anbefaling om godsterminal i Trondheim

LITT AV HVERT: En fremtidsrettet godsterminal i Trondheimsregionen bør etableres ved at den eksisterende terminalen på Heggstadmoen ved Heimdal blir utbygget for anslagsvis 1,78 milliarder kroner, anbefaler Jernbanedirektoratet.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Anbefalingen, med Samferdselsdepartementet som mottaker, innebærer en tommel ned for tidligere ideer om bygging av en ny terminal på Torgård.

Jernbanedirektoratet skriver i en nyhetsmelding i dag at «Heggstadmoen-området ligger godt plassert i forhold til brukerne, og blir også rimeligere å etablere.»

Den nye anbefalingen er fremkommet under direktoratets arbeid, på oppdrag fra departementet, med å lage en oppdatert samfunnsøkonomisk analyse av en nedskalert løsning for ny terminal på Torgård.

Under dette arbeidet så direktoratet, sammen med Bane NOR, på om det kunne finnes alternative løsninger til en rimeligere penge, og dermed kom videre satsing på Heggstadmoen inn i bildet.

«Jernbanedirektoratet og Bane NOR har gjennom dette arbeidet vist at en videre utbygging av eksisterende terminal på Heggstadmoen vil kunne svare ut behovene for godstrafikken til en langt lavere kostnad», skriver Jernbaneverket i dag.

Ved en satsing på Heggstadmoen-alternativet kan den eksisterende terminalen på Brattøra i Trondheims sentrum legges ned, mener direktoratet.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS