Du er her

  • Hjem
  • /
    Et bidrag til en renere by

Oslo-Fergene tar drivstoff-grep:

Et bidrag til en renere by

Ikke den helt store saken i verdenssammenheng, kanskje…

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

FotoMen enda et bidrag til en mindre forurenset hovedstad er det ment å være når Oslo-Fergene – som driver passasjertrafikk mellom Rådhusplassen og en håndfull øyer innerst i Oslofjorden – i disse dager tar i bruk «bærekraftig biodrivstoff».

Uten i farten å kunne dokumentere at uttalelsen holder vann til hundre prosent, melder Ruter, det offentlige administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet, at det dreier seg om «de første passasjerfergene i verden som kjører på bærekraftig biodrivstoff.»

En del av kollektivtilbudet

Selskapet Oslo-Fergene er blant operatørene som, på oppdrag fra Ruter, står for det omfattende kollektivtrafikktilbudet i Oslo-området – et tilbud der busser, trikker og metro skilter med langt høyere passasjertall enn de småfergene som nå fremstår som mindre klima- og miljøbelastende enn før. Det er fire slike ferger i drift på trafikktunge sommerdager, færre om vinteren.

Da fergenes overgang til bruk av biodiesel ble markert tirsdag 12. januar – i nærvær av folk som byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg og Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen, foruten pressefolk – minnet Ruter om en ambisjon om at «i 2020 skal all kollektivtransport i Oslo og Akershus kun kjøre på fornybar energi.»

Enda et skritt tatt

Mye i den retning er gjort i de senere årene, og øyfergenes kjøring på biodiesel er enda et skritt i samme retning.

Oslo-Fergen betjente i fjor langt over 700 000 passasjerer. De går i fart til Bleikøya, Gressholmen, Hovedøya, Langøyene, Lindøya og Nakholmen.

fda@toi.no

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS