Du er her

  • Hjem
  • /
    Panamakanalen klar med utvidet kapasitet

Panamakanalen klar med utvidet kapasitet

Verdenshandelen vil ventelig bli preget av noen nye transportmønstre når det store prosjektet for utvidelse av Panamakanalen er unnagjort.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Panamakanalen. Foto.Og nå, betydelig senere enn forespeilet da prosjektet ble dradd i gang for innpå ti år siden, er det snakk om like før.

Åpning 26. juni

Panama Canal Authority (PCA), som står for driften av den vel 100 år gamle transportåren mellom Stillehavet og Atlanterhavet, har meddelt at den offisielle åpningen av den nyutvidede kanalen skal finne sted 26. juni.

Utvidelsen av farleder og sluser innebærer blant annet at containerskip med kapasitet til å frakte rundt 14 000 20 fots containere skal kunne passere, mens passering til nå har vært mulig for skip med en lastekapasitet på bare rundt 5000 containere.

Mer trafikk til USAs østkyst

En av de mange ventede følger av utvidelsen er at flere enn før av containerne fra Asia til USA vil bli rutet til havner på østkysten fremfor til vestkysthavner – med forandrede innenlandske transportmønstre i USA som en følge.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS