Du er her

  • Hjem
  • /
    En pandemi-fleksibel metro

En pandemi-fleksibel metro

NYHET: Et britisk designfirma har lansert et konsept for metrovogner som raskt kan ominnredes slik at passasjerer ledes til å holde avstand fra hverandre og dermed unngå smitte under fremtidige pandemier.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Under en pandemi vil konseptet styrke mulighetene for å holde et metrosystem gående, om enn med redusert passasjerkapasitet, poengterer Tangerine, firmaet bak konseptet.

Fleksible skillevegger som midlertidig brukes i en metrovogn for å skape «reisebobler», hver med plass til et lite antall passasjerer, er blant elementene i konseptet.

Det byr også på mye digital informasjon, i vogner og på perronger, som kan veilede passasjerer til en best mulig pandemi-tilpasset opptreden.

Om bord i de tenkte metrovognene skal passasjerer kunne benytte et skanne-system som innebærer at de blir varslet hvis det viser seg at de har delt vogn med en passasjer som kan ha vært smittet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS