Du er her

Oslo - Stockholm på 4,5 timer

Et mer konkurransedyktig tog

- Dette er en merkedag for togtrafikken mellom Norge og Sverige! konstaterer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

- Med flere avganger og en reisetidsreduksjon som på de raskeste avgangene er på om lag halvannen time, innebærer det nye hurtigtogtilbudet mellom Oslo og Stockholm en sterk forbedring for både fritidsreisende og forretningsreisende, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding i anledning snorklippingen for den nye togforbindelsen.

Med det nye togtilbudet blir det tre daglige avganger i hver retning, i stedet for to. Reisetiden reduseres fra om lag seks til om lag fire og en halv time på de raskeste avgangene. Dette er i hovedsak en følge av at den svenske togoperatøren SJ setter inn mer moderne togsett på strekningen og at det blir færre stopp underveis.

Et mer konkurransedyktig alternativ til fly

- Tallet på reisende mellom Oslo og Stockholm er i dag stort. Det nye hurtigtogtilbudet kommer til å gi passasjerene et mer konkurransedyktig og miljøvennlig alternativ til fly. Mange reisende vil sette pris på å slippe innsjekking, sikkerhetskontroll og bytte av transportmiddel for å komme seg fra den ene hovedstaden til den andre. I tillegg blir tilbudet bedre for reisende som benytter de mellomliggende stasjonene som toget stopper på. Ved disse stasjonene bor det folk som arbeidspendler på tvers av grensen og som nå får et en enklere reisehverdag, sier samferdselsministeren.   

Det nye togtilbudet er et resultat av samarbeid mellom Samferdselsdepartementet, svenske Trafikverket og SJ.

- Vi har hatt god kontakt med svenske myndigheter rundt bedre togsamarbeid på tvers av landegrensene. Vi har tidligere nedsatt en arbeidsgruppe for å se på togforbindelsene mellom Oslo og Gøteborg, og diskuterer forbindelser i Trøndelag og Nordland. Det jobbes for å få på plass et nytt møte i nær fremtid.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS