Du er her

  • Hjem
  • /
    Et stort togkjøp på gang

Et stort togkjøp på gang

LITT AV HVERT: Samferdselsdepartementet går inn for kjøp av 30 nye lokaltog, innenfor en kostnadsramme på 4,2 milliarder kroner, fremgår det av departementets forslag til budsjettendringer for 2019.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det vil være den statlige togeieren Norske tog AS som gjennomfører det aktuelle kjøpet – og som i en anbudsrunde for kjøpet ber om opsjon på ytterligere 170 lokaltog.

En togprodusent som vinner leveranseoppdraget vil dermed kunne komme til å levere opptil 200 tog i de kommende tiårene, avhengig av hva nordmennene etter hvert ser behov for.

Flertallet av de i første omgang aktuelle 30 togene er tenkt å erstatte de eldste togene på Østfoldbanen.

«De nye lokaltogene kommer til å ha plass til flere passasjerer og bidra til at togene kommer og går når de skal», sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Norske tog AS er forberedt på å sende ut konkurransegrunnlag for kjøp tidlig i 2020. En kontrakt for kjøp er tenkt inngått omtrent et år senere, med den følge at nye tog kan bli satt i drift på norske spor fra og med slutten av 2023.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS