Du er her

  • Hjem
  • /
    I ring rundt Moskva

I ring rundt Moskva

Jernbanelinjen er 54 km lang, går i ring rundt sentrale deler av russernes hovedstad, er samkjørt med byens metrosystem og er internasjonalt kjent som Moscow Central Ring.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto av russiske toppfolkDet dreier seg om en bane som fra mange tiår tilbake er blitt brukt til godstrafikk, men nå er ombygget og modernisert for elektrifisert persontransport, mens godstog fortsatt skal benytte den om natten.

Russiske myndigheter ser for seg at det nye kollektivtransporttilbudet vil avlaste selve metrosystemet, medføre økt økonomisk aktivitet i deler av Moskva og styrke transporttilbudet til noen av byens store idrettsarenaer.

En stor sak for Moskva, altså, da det nye tilbudet ble offisielt lansert denne måneden – i nærvær av Russlands president, Vladimir Putin, og andre notabiliteter.

Jernbaneringen har 31 stasjoner, hvorav 26 er tatt i bruk og de øvrige ventes ferdigstilt innen årets utgang. Banen ligger i det store og hele på bakkenivå.

Det nye tilbudet betjenes av nye togsett med høyt komfortnivå. De består av fem vogner med samlet kapasitet til 1200 passasjerer. Ifølge prognoser vil tilbudet om få år bli benyttet av 250 millioner passasjerer årlig.

Togene på Moscow Central Ring skal kunne kjøre i opptil 120 km/t. En rundtur, av interesse eksempelvis for turister, skal normalt ta vel 80 minutter.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS