Du er her

  • Hjem
  • /
    Irritert NSB i oppvaskmøte med Bane NOR

Irritert NSB i oppvaskmøte med Bane NOR

Persontogoperatør NSB er irritert over jernbanefeil, med togforsinkelser som følge, og skal kommende uke møte jernbaneansvarlige Bane NOR – i håp om å få lagt opp til bedring.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Geir Isaksen, NSBs konsernsjef, fremholder i en pressemelding i formiddag at vedlikeholdet av jernbanenettet bør prioriteres, «også om det må gå bekostning av investeringer i nye banestrekninger.»

I en tid med mye snakk om regjeringens satsing på vedlikehold og videre utbygging av jernbanen, sier Isaksen seg «kjent med at etterslepet på vedlikeholdet av jernbanen igjen øker.»

I dagens pressemelding beretter NSB, kjent for omfattende bussdrift foruten togkjøringen, om en omsetning i perioden januar–august på 9 841 millioner kroner og et driftsresultat på 639 mill. kr.

«Vi oppnår våre økonomiske mål og vel så det. Det er viktig for oss», sier konsernsjef Isaksen. Men han tilføyer:

«Enda viktigere er det at kundene våre får en god reise med NSB. Mange feil på signalanlegg og strømforsyning gjør at punktligheten i august og september for våre passasjertog er på det laveste nivået på flere år. Det er vi svært misfornøyd med.»

Ifølge Isaksen har hans kunder på Østlandet nå i høst «opplevd alt for mange ganger at toget er forsinket eller innstilt.»

Om kundene sier han: «De er ikke interessert i om det er NSB eller Bane NOR som forårsaker forsinkelsene, de vil at toget skal være i rute.»

I kommende ukes møte skal de to statlige jernbaneaktørene, slik Isaksen beskriver det, «diskutere hva vi hver for oss og sammen kan gjøre for å bedre situasjonen.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS