Du er her

  • Hjem
  • /
    Mer sjømat på tog – på noen års sikt

Mer sjømat på tog – på noen års sikt

LITT AV HVERT: Blant dem som gjerne ser mer sjømat fraktet ut fra Nord-Norge med tog istedenfor lastebil, er Bane NOR, som er ansvarlig for jernbaneinfrastrukturen. Men timeplanen for påtenkte Bane NOR-tiltak i denne sammenheng indikerer at det ikke er snakk om noen stor forandring over natten.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bane NOR ser for seg mer sjømat med tog både ut fra Narvik, for transport sørover via Sverige, og ut fra Bodø, for transport sørover på norske spor.

Blant aktuelle sjømat-på-tog-tiltak nevner Bane NOR forlengelse av spor på Narvik stasjon, utvidelse av Narvikterminalen, ombygging av spor på Bodø stasjon, forlengelse av spor på Fauske og sammenkobling av spor mellom stasjon og godsterminal på Mo.

Men ikke fra i dag til i morgen. Kjell Ivar Maudal, leder for kunde- og trafikkdivisjonen i Bane NOR, sier: «De fleste av disse tiltakene er planlagt før 2024.»

Blant øvrige aktuelle tiltak i nord nevner Bane NOR bygging av kryssingsspor og innføringen av signalsystemet ERTMS.

Samtidig ser Bane NOR at påtenkte tiltak i Sør-Norge – som elektrifisering av strekningen Hamar–Elverum–Kongsvinger, samt bygging av nye tilsvinger i Elverum og Kongsvinger – vil gavne sjømattransporten nordfra.

Bane NOR viser til at sjømatprodusentene i Nord-Norge er spredt over et stort område, med den følge at en første etappe av transporten ut fra dem må gå på vei.

«Men vi jobber for å gjøre det enkelt å flytte lasten over på toget og gjennomføre størst mulig andel av transportstrekningen på skinner», sier divisjonsleder Maudal.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS