Du er her

  • Hjem
  • /
    Mulige tunneler Helsingborg–Helsingør

Mulige tunneler Helsingborg–Helsingør

NYHET: En motorvei i tunnel under Øresund mellom Helsingborg i Sverige og Helsingør i Danmark kan brukerfinansieres, mens en dobbeltsporet jernbane i tunnel mellom de to byene vil kreve økonomisk støtte, ifølge en svensk-dansk utredning.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Utredningen tar for seg en gjennom mange år påtenkt fastforbindelse nord for den nå 20 år gamle bro- og tunnelbaserte Øresundsforbindelsen, som forbinder Malmö og København med både motorvei og dobbeltsporet jernbane. 

Forbindelsen Helsingborg–Helsingør er i dag betjent av bil- og passasjerferger med hyppige avganger.

Persontog, ikke godstog

Den nye utredningen, utført av fagmyndigheter, har pågått i tre år og ble denne uken overlevert regjeringene i Sverige og Danmark.

Utrederne har tatt for seg to tunnelløp for motorveien og to tunnelløp for jernbanen, som er dimensjonert for persontog, ikke godstog.

Fysiske konstruksjoner av tunnelene, kostnader, finansiering, miljøkonsekvenser, samfunnsnytte samt innvirkning på trafikken via Øresundsforbindelsen og fergene er blitt vurdert.

Lang vei til mulig beslutning

«Utredningen skal fungere som basis for fortsatt politisk dialog og eventuelle beslutninger om fordypende utredninger», sier prosjektleder Peter Bernström i det svenske Trafikverket, en av fagmyndighetene bak utredningen.

I årenes løp er det kommet mange innspill om behov for nye tverrforbindelser i den svensk-danske Øresundsregionen, sett som en storbyregion med rundt fire millioner innbyggere. 

Lenken leder til svensk og dansk stoff om den nye utredningen: Fast förbindelse mellan Helsingör og Helsingborg

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS