Du er her

  • Hjem
  • /
    Nytt innblikk i jernbane og vei Sandvika–Hønefoss

Nytt innblikk i jernbane og vei Sandvika–Hønefoss

LITT AV HVERT: Et offentliggjort forslag til reguleringsplan for den påtenkte jernbanestrekningen Ringeriksbanen mellom Sandvika og Hønefoss og en mulig ny Europavei langs noe av strekningen gir et detaljert innblikk i hva som er på gang.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Forslaget er oversendt Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) fra Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, der Bane Nor og Statens vegvesen er nøkkelaktører.

«Planen viser i detalj forslag til trasé for ny E16 og Ringeriksbanen», skriver Bane NOR i en pressemelding i dag.

Fellesprosjektet omfatter 40 km dobbeltsporet jernbane Sandvika–Hønefoss samt 15 km ny E16, i form av firefelts motorvei, mellom Høgkastet ved Sundvollen og Hønefoss.

«Vi har levert et godt og gjennomarbeidet forslag til reguleringsplan. Dette er en viktig milepæl, og nå ser vi frem til departementets behandling og vurdering av planen», sier prosjektdirektør Morten Klokkersveen.

Mer om saken på Bane NORs nettsider.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS