Du er her

  • Hjem
  • /
    Sårbar europeisk godstogtrafikk

Sårbar europeisk godstogtrafikk

Godstogtrafikken mellom storhavner i Nederland og Belgia i nord og Italia i sør har i over tre uker vært rammet av et brudd på jernbanelinjen i byen Rastatt sørvest i Tyskland, og først en uke ut i oktober ventes trafikken å kunne gå som normalt igjen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den dobbeltsporede jernbanelinjen gjennom Rastatt inngår i den europeiske transporthovedåren Rhine-Alpine Corridor og er nå stengt på et sted som vanligvis passeres daglig av opptil et par hundre godstog foruten mange titalls regionale og internasjonale passasjertog.

Ifølge nettpublikasjonen Lloyd’s Loading List er også godstogtrafikk mellom Skandinavia og Italia rammet av linjebruddet.

Bruddet oppsto da en tunnelboremaskin var i arbeid få meter under jernbanelinjen som ble ødelagt.

Alternative jernbanelinjer, veinettet, elvetransport og buss-for-passasjertog er tatt i bruk i påvente av at det kompliserte reparasjonsarbeidet skal bli fullført.

Bruddet oppsto 12. august. Ifølge jernbaneeier og togoperatør Deutsche Bahn (DB) har reparasjonsarbeidet vist seg mer tidkrevende enn opprinnelig antatt og ventes nå ikke avsluttet før 7. oktober.

Rhine-Alpine Corridor inngår i EUs satsing på å få godstransport over fra vei til jernbane.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS