Du er her

  • Hjem
  • /
    Svenske ambisjoner om smartere godstransport

Svenske ambisjoner om smartere godstransport

LITT AV HVERT: Norge er ikke verdens eneste land med ambisjoner om å få mer gods over på jernbane og skip – Sverige er ett av de andre.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Trafikverket er involvert i oppfølgningen av en godstransportstrategi som i fjor ble lansert av Sveriges regjering, og etaten gir dette sammendraget av hva den skal bidra til:

«Mer gods skal gå på jernbane og med sjøfart – og transportene skal bli bærekraftige og mer effektive.»

Trafikverket skriver i en nyhetsmelding at arbeidet vil stå høyt på etatens agenda i flere år fremover.

«Terminaler og havner skal utvikles slik at det blir enklere å laste om til tog og sjøfart», heter det i meldingen. «Lastekapasiteten på jernbanevogner og lastebiler skal utnyttes bedre.»

Blant det Trafikverket skal finne ut av, er om lengre lastebiler kan tillates på deler av det svenske veinettet og hvordan slike biler vil påvirke mulighetene til å flytte langdistansetransporter fra vei til jernbane og skip.

Bedre utnyttelse av returtransporter er blant det Trafikverket har et spesielt øye på.

«Vår hypotese er at transportsystemet kan utnyttes bedre hvis aktørene kan utveksle data om hvordan de anvender systemet», sier Magnus Swahn, en nøkkelmann på dette feltet.

«Hvis aktørene finner hverandre i markedet, kan de dele transporter. Målet er at vi kan få vekst uten å øke trafikkarbeidet.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS