Du er her

  • Hjem
  • /
    Ta vare på naturen … det gjelder også samferdselen

Ta vare på naturen … det gjelder også samferdselen

NYHET: Samferdselen, landbruket og industrien er blant dem som ventes å få nytte av at Miljødirektoratet har kartlagt natur i en stor del av Norge.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Miljødirektoratet skriver i en pressemelding i ettermiddag at kartleggingen gir grunnlag for å ta bedre vare på naturmangfoldet.

«Vi har nå kartlagt et område større enn alt bebygd areal i hele Norge», sier miljødirektør Ellen Hambro, sjefen i Miljødirektoratet. 

Direktoratet skriver at «kartleggingen er del av den største satsingen på å samle inn miljødata som noen gang er gjennomført i Norge», og at stortingsmeldingen Natur for livet er grunnlaget for kartleggingen.

Miljødirektør Hambro poengterer at «dataene er viktige for de som skal utrede og planlegge endret bruk av areal, som for eksempel utbyggere og konsulenter innen samferdsel, landbruk, industri og næringsliv.»

Hun sier at kommunene er en viktig målgruppe, fordi de avveier og beslutter hvilke arealer som kan bygges ut og i tillegg ofte er utbyggere selv.  
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS