Du er her

  • Hjem
  • /
    Til fordel for grensekryssende persontog …

Til fordel for grensekryssende persontog …

LITT AV HVERT: Norge er blant over 20 europeiske land som på nederlandsk initiativ skal samarbeide for å styrke internasjonale persontogforbindelser.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding i dag at flere praktiske hindringer gjør det vanskelig å utnytte mulighetene for persontogtrafikk på tvers av landegrenser i Europa.

«Vi er nå 24 europeiske transportministre som sammen ønsker å arbeide videre med dette», sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Han utdyper:

«Det handler om å finne felles plattformer for involverte aktører, slik at det blir enklere å etablere og bruke internasjonale togreiser. Vi skal nå se nærmere på blant annet etterspørsel, reisemønstre, reisetider, priser, kapasitetsmessige utfordringer og begrensninger i infrastrukturen. Ikke minst er vi opptatt av å utnytte nye digitale verktøy som kan gjøre det enklere å finne og bestille togreiser.»

Hareide uttrykker håp om at ministrene «kan komme langt med dette arbeidet i løpet av et år.»  

Departementet minner om at Hareide på et nordisk transportministermøte i mai la frem et forslag om en skandinavisk eller nordisk jernbanestudie, og det skriver:

«Forslaget følger opp et av punktene i Granavolden-erklæringen, men må også sees som en del av EU-initiativet om bedre persontogforbindelser. Forslaget om en mulig nordisk jernbanestudie vil bli drøftet videre mellom de nordiske departementene med ansvar for transport.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS