Du er her

  • Hjem
  • /
    Tog istedenfor fly …

Tog istedenfor fly …

LITT AV HVERT: Et nytt i rekken av eksempler på folk som ser toget som mer klimavennlig enn flyet – og lever opp til det: Folk fra Universitetet i Oslo (UiO) skal ta tog istedenfor fly til en bærekraftkonferanse i Bergen.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

UiO er opptatt av å redusere sine flyreise-CO2-utslipp og melder i dag at det leier en togvogn for ansatte og studenter som kommende uke skal til SDG Conference Bergen.

Lengre reisetid enn med fly, men UiO har planlagt et konferanseprogram for togreisen.

«Tanken er at konferansen allerede starter på turen over fjellet. Her får studenter, ansatte og andre også en mulighet til å møtes på tvers av fagfelt», sier Åse Gornitzka, viserektor for forskning og internasjonalisering. Og hun tilføyer:

«Konferansetoget vårt er et eksperiment som vi håper kan inspirere andre. Vi ønsker å demonstrere muligheter og behov for klimavennlige endringer både i universitetssektoren og i andre sektorer.»

Hvordan universitetsfolkene fra Oslo skal komme seg tilbake fra Bergen, sier ikke nyhetsmeldingen fra UiO noe om.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS